Із вітальними словами до МАНівців звернулися заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко, перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко, очільник Полтавської обласної МАН Валерій Биков.
«Радий вітати вас у найкращій локації з точки зору побудови фуршетного етикету. На мою думку, це готельний комплекс номер один на Полтавщині у плані дотримання зірковості. Етикет має важливе значення. Бо кожна людина, яка потрапляє в товариство, що має свої правила, повинна знати, як поводитися, – зауважив Антон Чубенко. – Насправді нічого надскладного в фуршетному етикеті нема, слід лише дотримуватися черговості й використовувати прибори та посуд за чергою розміщення. Окрім того, сьогодні бесіда стосуватиметься й базових речей – поводження за столом у будь-якій компанії, на дипломатичному прийомі. Тому уважно запам’ятовуйте, ловіть кожну деталь, щоб на рівні й гідно вести себе в будь-якій ситуації».
За словами Олександра Лемешка, гастрокультура – елемент загальної культури особи.
«Ми – культурна та високоосвічена нація. Цей захід – дуже цікавий і корисний. Нові знання допоможуть усім вам у майбутньому», – зазначив Олександр Лемешко.
«Сьогодні співробітники ПУЕТу та закладів культури допоможуть пізнати світ етикету більш детально. Для юних науковців важливо правильно і вільно себе поводити не лише під час презентацій та захисту наукових проєктів, а й під час фуршетів. Цей захід – різдвяний подарунок для наших юних дослідників».
У межах заходу Світлана Рубакова, старший викладач кафедри готельно-ресторанної та курортної справи Полтавського університету економіки і торгівлі виступила з доповіддю на туму «Базові навички фуршетного етикету».
Ведуча Полтавської обласної філармонії Катерина Кібенко розповіла про ази ораторського мистецтва.
Вікторія Сергієнко, завідувач організаційно-масового відділу Полтавської обласної Малої академії наук учнівської молоді, розповіла про кодекс поведінки та шлях етикету крізь століття.
У межах практичного блоку діти застосували теоретичні знання з фуршетного етикету у змодельованих умовах, формували індивідуальні фуршетні тарілки із дотриманням принципів естетики, балансу та послідовності подачі закусок.
Відпрацювали навички коректного користування столовими приборами та сервірувальним посудом. Опанували правила тримання столових приборів під час заходів у форматі standing reception.
Також МАНівці формували культуру невербальної поведінки та комунікації у фуршетному просторі.
Завершив практичну частину виступ квартету Полтавського академічного симфонічного оркестру з виконанням композиції Миколи Леонтовича «Щедрик».
DSC07386
DSC07504
DSC07571
DSC07583
DSC07608
Підпишіться, щоб отримувати листи.